torsdag 1 januari 2009

The Raiders of Atlantis


The Raiders of Atlantis

Bolag: Transworld Video AB - Sverige
Format: VHS PAL

Engelskt tal, svensk text
Widescreen

The Raiders of Atlantis är en italiensk film från år 1983 som är regisserad av Ruggero Deodato.

Filmen som även är känd under titeln The Atlantis Interceptors är en riktig klassiser som Ruggero Deodato gjorde under aliaset Roger Franklin säkert av två anledningar först och främst för attd et skulle låta amerikanskklingande för att sälja in filmen till amerikanarna och för att komma ifrån Cannibal Holocaust som troligen gav han lite negativt rykte och nu ville han komma ifrån den filmen lite.
Filmen är gjord år 1983 och det ska förställa att vara år 1994, men ändå ser allt i filmen ut som typiskt 1980-tal. Hur som helst så handlar filmen om två killar som gör inbrott och rånar ett hus. Parallelt med det så håller en kvinnlig forskare på att studera en skum stentavla och några andra forskrae på forksarstationen får in en gammal rysk ubåt på radaren.
Den ryske ubåten ger ifrån sig radioaktiv strålning som får den sjunkta staden Atlantis att resa sig upp ur havet. Killarn i början av filmen ät ute och kör emd deras båt och ska till Trinidad på vägen dit så ser dom forskrarna som dom tar räddar och tar ombord på båten, efter ett tag så ser dom en öde ö som dom stiger i land på, ön är helt ödelagd av ett galet MC-gäng som kallar sig för Intercepters och hör egentligen hemma på Atlantis. Självklart är det post-apocalypsvarning på deras motorcyklar, lustiga frisyrer och galna utstyrslar.
Det blir eldstrid mellan våra hjältar och MC-gänget. MC-gänget kidnappar den kvinnliga forskaren och tar emd henne till Atlantis och våra hjältar för försöka att frita henne.
Filmen är inspelad i Miami och på Filipinerna, klassisk mark för genrefilm. Filmen var riktigt cool och bjöd på skön musik, tokaction och lite gore och blod.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar