lördag 17 januari 2009

A Bell From Hell


A Bell From Hell är en spansk skräckfilm från år 1974 som är regisserad av Claudio Guerín.
Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.85:1

Här har vi en klassisk spansk film av den gamla skolan. Vi träffar Johan en kille vars moster försöker att lura av honom ett fint hus han har ärvt. Hon har lyckats att omyndighetsförklara honom och fått honom inspärrad på mentalsjukhus. Han beviljas permission för att han har visat upp gott uppförande. Villkoret är att han återvänder efter 8 dagar. Han eldar upp tillståndet och tar sin motorcykel och kör hem för att hämnas på mostern.

Mostern bor i huset med sina tre söta döttrar, dvs Johns kusiner. Någon skum gubbe finns också med i det hela som John också vill bli av med. John jobbar extra på ett slakteri och vi får bevittna äkta djurslakter på slakteriet, vilket get lite obehaglig mondokänsla. John säger upp sig på slakteriet och försöker att komma på hur han ska hämnas på dom och i första hand göra mostern galen så hon istället blir inspärrad på psyket.

Samtidigt så får byn en ny kyrkklocka leverade med häst och vagn, därav filmens titel. John ror bla ihop att han passar på när mostern sitter och sover utomhus så spejar något sött och gott på hennes ansikte så att hon blir illa bistucken och massa annat galet hittar han på.

Filmen var riktigt underhållande och bjöd på en hel del spänning och gore.

7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar