onsdag 31 december 2008

Island of the Living Dead


Island of the Living Dead
Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.66:1

Island of the Living Dead är en italiensk zombiefilm från år 2006 som är regisserad av Bruno Mattei.
Ännu en gång så kallar sig Bruno Mattei för Vincent Dawn och tar med sig ett gäng italienska vänner ner till Filipinerna för att spela in en äkta trashfilm i bästa grindhousekänsla.
Denna gången handlar det om att hans vänner spelar ett sällskap som är ute med en gammal fiskebåt för att finna en skattkista, men precis när dom ska hissa in skattkistan ombord så brister den och allt guld faller ner i vattnet, dom lyckas att rätta ett guldmynt, besvikna för den förlorade skatten så går din i båten och dricker lite för att glömma allt. Det blåser upp tills torm och dom kör vilse. Dagen efter så ser dom land som dom inte hittar på kartan.
Men självklart så går dom iland på den öde ön och ser gamla gravar där alla verkar ha dött år 1688. Dom hittar en skatt och gamla böcker där det står att det var spanska riddare och skattletare som var på ön och dog av en epedemi av något slag och nu vilar en förbannelse över ön och självklart så vaknar alla döda till liv och dom får slåss för sina liv för att ha en chans om dom vill överleva.
Filmen var riktigt underhållande och bjöd på mänder av blod och gore. Självklart blir det även tokaction där dom utövar karate mot zombies och skjuter dom i bitar med hagelgevär. Självklart så ställde den filipinska ortsbefolkningen upp mot en liten summa lön för att spela blodtörstiga zombies.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar