måndag 5 januari 2009

Freejack


Freejack är en amerikansk film från år 1992 som är regisserad av Geoff Murphy.
Bolag: Nordisk Film AB - Sverige
Format: DVD PAL region 2
Engelskt tal, SE/DK/FI/NO text
Widescreen 2.35:1
Jag tycker att det är kul att se filmer som ska utspelas i framtiden och extra kul är det när man har hunnit i fatt åren i framtiden, som i detta fall ska Freejack utspelas sig i den nära framtiden år 2009 och där är vi idag. Emilio Estevez spelar Formel 1 racerföraren Alex Furlong, en av dom bästa. Han kraschar sommaren år 1991 med sin racerbil och bilen exploderar, men Alex dör inte, han åker istället 18 år rakt in i framtiden till år 2009 där en rik gamling vill ha en ung och frisk kropp.
Alex lyckas att rymma, han är en Freejack, en värdkropp som väntar på att tas över av sin nya ägare. alexs kropp är värderad till 15 miljoner dollar och alla som lyckas fånga honom levande får dom pengarna.
Sen så finns det Bonejackers som är riktiga prisjägare som jobbar för bolaget som har hand om det hela med att föra över själen till en ny kropp. Varför då inte bara ta en kropp i framtiden, det vill inte folk för att människor i framtiden har blivit utsatta för diverse saker som gifter, solen och annat som sliter på kroppen och därför tar man kroppar från förr i tiden när folk inte blev lika mycket ytsatta för sådant som tar på en.
Mick Jagger från Rolling Stones spelar ledaren för Bonejackers, Rene Russo spelar Alex fru och Anthony Hopkins spelar mannen som äger allt i framtiden.
Filmen var riktigt bra och bjöd på en väldigt mörk framtid i ett år som vi nu som sagt har hunnit i fatt och såklart ser inte år 2009 så mörkt ut som dom vill framställa det i filmen.
Alla skådespelarna gör bra ifrån sig och allt som man förväntar sig av en sådan film finns med som laservapen, framtidsbilar, datorer som ska se moderna ut ser bara omoderna ut, det nämns inget om mail eller Internet sådant som vi tar för givet. Sådant är alltid kul när framtidsfilmer är mer omoderna än hur världen ser ut som man är van vid.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar