måndag 5 januari 2009

Class of 1984


Class of 1984 är en kanadensisk film från år 1981 som är regisserad av Mark L. Lester.
Bolag: On Air Video - Danmark
Format: DVD PAL region 2
Engelskt tal, dansk eller norsk text
Widescreen 1.85:1
Jag såg precis på en riktig kultfilm i sann grindhousestil som handlar om en nersliten skola vid namn Lincoln High där det är öppet krig mellan eleverna och lärarna. Lärarna har nästan gett upp hoppet om skolan och eleverna. Peter Stegman är skolans värsting som leder det mest fruktade och ökända gänget i skolan som alla fruktar.
Dom håller nästan på att ta över skolan tills den dagen då Mr Andrew Norris med fru flyttar in området och hans är den nya musikläraren som vill ha ordning och reda i skolan. Han tolererar inga stökiga elever. Han brinner för att få musikklassen till att bli i världsklass. Kul att se Michael J. Fox som är mest känd från Back to the Future som en av musikeleverna.
Det blir ett öppet krig mellan Mr Norris och gängledaren Stegman. Skolans rektor tar inte Mr Norris iaktagelser på allvar, han vill ha riktiga bevis på att Stegman och dom andra i hans punkgäng säljer droger osv. Rektorn har helt enkelt inte orken och modet att anklaga Stegman och dom andra, han vet att då blir det bara värre än vad det redan är i skolan med vapenkontroller osv som måste göras varje morgon, ändå slinker en kviv och annat mellan.
Eftersom att ingen backar upp Mr Norris så tar han lagen i egna händer och försöker att på egen hand att bekämpa Stegman och hans gäng. Sen så har han en försupen biolöogikemilärare att även ta hand som om ett skolgäng var det enda bekymret i skolan.
Filmen var riktigt bra och bjöd på action, spänning och lite gore och naket. Hela filmen är inspelad i Toronto I Cananda.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar