lördag 3 januari 2009

Monster Dog


Monster Dog är en spansk/amerikansk/puerto rico film från år 1985 som är regisserad av Claudio Fragasso.
För att lättare sälja in filmen till USa och kännas lite tuffare eller så kalalde sig Claudio Fragasso för det amerikanskklingande aliaset Clyde Anderson när han gjorde filmen i början av 1980-talet. Bilarna i filmen har Californiaskyltar för att man ska tro att filmen är helt och hållet amerikansk men det är bara ett knep då filmen helt och hållet är inspeladutanför Madrid i Spanien.
Mer för att locka dom kräsna amerikanarna så spelas huvudrollen av Alice Cooper som just det spelar en rockstjärna som tar med sitt band för att spela in sin senaste musikvideo på ett gammalt slott i byn där han är född. Fast det är bara han som är amerikan, alla dom andra skådespelarna är spanjorer för att hålla nere kostnaderna.
Men hur som helst så blir dom stoppade av några poliser som han känner som säger att dom får se upp för att det finns galna hundar som springer runt i området och bits. Alice Cooper vet vad vad som ligegr bakom det hela, det finns en varulv i området som är den blodtörstige. Väl på plats på slottet så börjar dom att spela in musikvideon men blir störda av dom galna jhundarna och andra typer.
Filmen var riktigt bra och Alice Cooper spelade bra i filmen och filmen hade lite grindhouse över sig och bjöd på spänning, gore och blod. En kul grej är att Alice Cooper hann inte dubba sig själv så en annan man fick göra hans röst.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar