måndag 19 januari 2009

The Tower of Death

The Tower of Death är en kung-fu film från Kong Kong år 1981 som är regisserad av See-Yuen NG.

Bolag: On Air Video - Danmark
Format: DVD PAL region 2

Dubbat engelskt tal, DK/SE/NO/FI/IS text
Widescreen 2.35:1

Detta är Bruce Lees sista film som är gjord av inspelat material när han levde och sen är resten inspelat efter hans död med hjälp av manus som han själv skrev.
Detta är grindhouse när det är som bäst, dubbat engelskt tal, tokaction och mängder med skurkar som måste utmanas och bekämpas allt för att ge publiken det den vill ha.
Vi får följa Bruce Lee spelar en kille som heter Billy Lo när han har skapat en egen kampsport som heter Jet Kune Do. Hans lillebror Bobby Lo ser upp till honom och vill bli lika bra som honom.
Deras vän Chin Ku blir mördad och även Billiy blir mördad när han ska ta sig upp till helikoptern som tar likkistan som Chin Ku ligger i på begravningen. Bobby slär att hämnas sin brors och Chin Kus död. Han får reda på att måste ta sig till Japan för att få svar på gåtan om deras död. Där möter han en Kung Fu mästare som bor i ett fint hus och som berättar att det finns The Tower of Death där ingen har kommit levande ifrån. Bobby måste ta sig till The Tower of Death för att kunna lösa gåtan om deras död.
Filmen var riktigt underhållande och bjöd på en riktigt bra historia, tokaction i mängder och lite naket.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar