söndag 14 juni 2009

Dont Go in the House


NTSC DVD
Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.85:1
Don't Go in the House är en amerikansk grindhousefilm från år 1979 som är regisserad av Joseph Ellison som handlar om enstöringen Donny som bor emd sin elaka mamma. Ända sedan har har varit liten så när hon har tyckt att han har varit elak så har hon brändt hans armar över elden på gasolspisen i deras gamla slitna hus utanför New York. Om dagarna jobbar Donny på ett stålverk, där han end ag göra så att en arbetskamrat blir brännskadad för att få utlopp för sitt hat mot mamman. När han komemr heme fter jobbet så gör han en kopp te till mamman så att hon ska kunan sova bättre, hon sitter i sin fotölj och Donny tror bara att hon har somnat, mens en när han inser att hon är död då blir han som barn på nytt och släpper loss och får göra vad han vill när hon inte kan skälla på honom så han spelar myusik på högsta volym och hoppar i en stol och annat tok.
Han kommer till jobbet på flera dagar och chefen och kollegerna undrar avrför han inte dyker upp och han säger att han är sjuk och dom tror honom. För att få mer utlopp för sina känslor så besöker han en blomteraffär där han ger innehaverskan lift för att hon missade nussen och han lurar med henne hem och när hon bli otålig och ska ringa efter en taxi hem så slår han ner henne och sen så hänger han upp henne naken i sitt kalla tortyrrum där han bränner ihjäl henne med sin eldkastare allt för att ge igen för mammans eldtortyr på honom.
Hans kollega ringer honom någon dag senare om han vill följa med ut på disco och han tackar ja och köper nya fina kläder och de möts på discot och Donny tror att han kommit ifrån alla gamla tråkigheter och har lämnat sitt gamla liv bakom sig, men när en tjej vill dra ner honom på dansgolvet så håller han på att bränna armarna på ett ljus som står på bordet och han blir ursinning och kastar ljuset på henne och springer ut från discot och kör hem där han plockar han ser två tjejer som står och liftar som han plockar upp och lurar hem hen, lyckas hans bästa vän och arbetskamrat Bobby och prästen stoppa hans tokigheter.
Filmen var riktigt bra och bjöd på en bra historia, ett snyggt foto, bra skådespel, lite gore och naket allt förpackat i en snygg helhet. Filmen rekommenderas till fans som gillar gammal amerikansk genrefilm av den gamla skolan.
6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar