tisdag 9 juni 2009

Arkusan Martinsson


Bolag: Super Lino Puro - Sverige
Format: DVD PAL region 2
Svenskt tal, ej text
Widescreen 1.78:1
Arkusan Martinsson är en svensk film från år 2009 som är regisserad av Jimmy Johansson.
Här har vi alldeles ny svensk lågbudget indipendent film som är insplad på plats i de småländska metropolerna Huskvarna och Jönköping där vi får följa slackern Arkusan Martinsson som är 23 år gammal och arbetslös och bor ofrillivligt hos sin mamma som han utrycker det. Hela dagarna tillbringar han med sina lika sluskiga polarne med Ronkan i spetsen där dom driver omkring runt i stan och gillar att hänga i skivbutiken med emotjejerna och andra udda figurer så som det alltid är i gamla skivbutiker.
Arkusan gillar även att fördriva tiden på caféet där en ilsk innehavare skäller på dom och en uttråkad trubadur sitter och plinkar på sin gitarr och några hårdrockarna gillar att sitta och göra narr av dom och hela tiden skäller caféinnehavaren på dom och Arkusan och dom är där bara för att ha något att göra och alla i filmen gillar att dricka den lokala läsken Cola Cola med en Marit Paulsen lookalike på ettiketten.
Under filmens 52 minuter hinner vi bekanta oss med alla hans sluskiga polare som killen som sitter hela dagarna på busshållplatsen och väntar på buss 47 och försker att locka med sig alla hem på filmkväll men dom ska istället ta buss 69 hem till sig och han säger hejdå till dom och väntar på andra nyfunna vänner som vill se film och äta chips med honom. En annan sköning är killen som sitter gömd bakom ett träd i skogen och försöker att råna folk för att få pengar till underhållet som han måste betala till sina barn som han knappt aldrig har träffat.
Filmen var rikitgt skön på ett positivt sätt och regissören hade fått till den riktiga sunkiga DV-känslan i filmen, annars så var det ett snyggt foto och bra ljud och skådespelarna skötte sig utmärkt och extra kul att dom hade fått med Lloyd Kaufman som speaker i den påhittade porrfilmen Cream Cat Lover som Arkusan drömde om att han såg i början av filmen.
Sammanfattningsvis så hade jag 52 underhållande minuter av filmen och rekommenderar den varmt till andra som gillar sådana här filmen som det göra tonvis av i USA och som sagt extra kul att se en svensk sådan film.
Tack till Jimmu för recensionsexemplaret.
6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar