måndag 15 juni 2009

Curtains


Bolag: EG-Videodistribution AB - Sverige
Format: VHS PAL
Engelskt tal, svensk text
Fullscreen 1.33:1 / 4:3
Curtains är en kanadensisk slasher från år 1982 som är regisserad av Richard Ciupka som handlar om en filmregissör vid namn Stryker som spelas av John Vernon som leter efter en skådespelerska till sin nya film. Först sätter han sin tilltänkta skådespelerska på mentalsjukhus för att som han kallar det för att hon ska komma in i sin roll, men hon tror att det i själva verket är det för att han vill bli av med henne. Sen så anordnar han en audition i sitt stora hus där han har tagit dit några kvinnor som ska visa vad dom går för så att han kan bedömma vem av dom som passar bäst i rollen till hans nya film.
Hon som han satte på mentalsjukhuset lyckades rymma och hon dyker så småningom upp också och han bara säger kallt till henne, synd att du missade middagen. Som om det inte var nog så springer där runt en maskerad galning i en ful mask och tar kål på dom en efter en, är det en utomstående galning eller är det en av kvinnorna för att bli av med dom andra som tävlar om rollen.
Filmen var helt okej och bjöd på en bra historia och lite spänning. Enda lustiga var att printen av filmen var rätt så kass, den bytte ratio några gånger, för det mesta var den i fullscreen, sen så blev den ibland widescreen i olika ratio.
5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar