fredag 26 december 2008

Leprechaun 2

Leprechaun 2

http://www.imdb.com/title/tt0110329/

Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.66:1

Leprechaun 2 är en amerikansk film från år 1994 som är regisserad av Rodman Flender.

Allas vår irländske favoritdvärg är tillbaka. Denna gången på hans 1000:e fördelsedag hemma i Irland så har han skaffat sig en slav som ska hjälpa honom att hitta hans blivande fru. Slaven blir inte så glad när han får se att det är hans egna dotter som Leprachaun vill gifta sig med. Slaven lyckas att fly och det blir skit av bröllopet.

1000 år senare så har Leprauchaun tagit sig hela vägen till Los Angeles för att nu fan ska han hitta en ny fru nu när det är St Patricks Day som är Irlands nationaldag och hans 2000:e födelsedag. Han får syn på en söt blondin som skulle passa perfekt. Fast först måste han förgöra hennes pojkvän som skjutsar runt turister för att se döda kändisars gamla bostäder.

Leprachaun tappar ett av sina guldmynt och såklart så får pojkvännen tag på myntet. Med det myntet så kan inte Leprachaun ta kål på honom. Först tror killens pappa att han bara yrar när han berättar om den grönklädde Leprachaun, men efter ett tag fattar farsan att talar sanning och dom får reda på att denna gången är det järn som tar kål på irländaren inte som i förra filmen där avr det fyrklöver som tog kål på honom.

Filmen var riktigt underhållande och bjöd på som vanligt en Warwick Davis som den grönklädde som ananrs mest är känd som dvärgen i Willow. Annars så fanns de obligatoriska ingredenserna i en bra skräckfilm som är gore och ett par nakna bröst.

7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar