söndag 28 december 2008

Zombies - The Beginning


Zombies - The Beginning
Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.78:1
Zombies - The Beginning är en italiensk zombiefilm från år 2007 som är regisserad av Bruno Mattei.
Det är riktigt kul att det fortfarande görs riktig italiensk trashfilm av den gamla skolan. När man såg filmen så kändes som att det var minst 20 år gammal, riktigt fräckt att dom har fått till den typiska känslan som man känner direkt när man ser på riktg trashfilm och här är det när det är som bäst. Filmen innhåller allt som man förväntar sig av just en italiensk zombiefilm som är zombies i massor, massor med gore och blod, tokaction och såklart är den engelska dialogen dubbad så det visslar om det.
Sen så är hela filmen inspelad på Filipinerna som är en kär inspelningsplats för den gamle Bruno Mattei som är kallade sig för Vincent Dawn, säkert för att det ska låta amerikanskklingande, men vad är det för fel på att heta Bruno Mattei, fans av genrefilm ser mycket hellre en Bruno Matteifilm än en Vincent Dawnfilm.
Filmens enkla historia är att den avlägsen ö där några gamla forskare har gjort experiment för att få fram en ny människoras så har experimentet gått fel så att alla varelserna har blivit förvandlade till blodtörstiga zombies som såklart måste utrotas. En grupp elitsoldater som jobbar för företaget Tyler Inc. sänds dit där i en ubåt och framme på den avlägsna ön så börjar blodbadet med en gång med soldater i full mundering med kulspruter och hagelgevär och zombierna med starka käftar som biter genom uniformer för att få sig en munsbit.
Det sparas verkligen inte på krutet, för att göra det hela så hårdt som möjligt så används det även flitigt av mitt favoritvapen eldkastare som alltid är det mest överlägsna vapnet när det ska handla om utrotning.
Detta var en mycket underhållande film som bjöd på tokaction och blod och gore i massor, så fans till genren lär inte bli besvikna.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar