tisdag 30 december 2008

Cannibal Holocaust - The Beginning

Cannibal Holocaust - The Beginning

Dubbat engelskt tal, ej text
Widescreen 1.66:1

Cannibal Holocaust - The Beginning är en italiensk kannibalfilm från år 2003 som är regisserad av Bruno Mattei.

Filmen som är även kallas för Cannibal World är något så hårdt som en kannibalfilm av den gamla skolan som gjordes för några år sedan av allas vår Bruno Mattei under aliaset Vincent Dawn. När jag såg filmen så kändes det som att man åkte i en tidsmaskin tillbaka till slutet av 1970-talet eller tidigt 1980-tal när sådana här filmer gjordes och visades på de slitna Grindhousebiograferna eller fanns att hyra på VHS eller Betamax hos välsorterade videobutiker.

Filmen är rakt av en ripoff på Ruggero Deodatos mästerverk Cannibal Holocaust från år 1979.

I filmen får vi följa en Hong Kongbaserad TV-kanal vid namn TVN som har knappt några tittare eller sponsorer och måste komma på något program som verkligen lockar tittare och sponsorer så ser dom på ett TV-program om primitiva stammar i Afrika och tänkar att något likande kan väl dom också göre så dom bestämmer sig för att skicka ner ett TV-team med deras stjärnreporter Grace Forsyte och hennes kollega Bob Manson, en till tjej, en kameraman och en ljudtekniker för att dokumentera det hela.

Dom beger sig ner till Amazonas djungel, fast filmen är inspelad på plats på Filipinerna som är klassisk Bruno Matteimark. Väl på plats i djungeln så går dom en lokal guide som ska hjälpa dom att hitta kannibalstammen som dom ska göra ett reportage om. Dom stöter på kannibaler och några soldater, soldaterna berättar att dom är utsända av regeringen för att skydda byborna mot kannibalerna.

Till slut så finner dom kannibalstammens bostäder som är träkojor och liknande. Kannibalerna är mest förvånade vad dom är för typer och lite rädda för dom och vill dom inget illa och dom bara filmar deras vardag. TV-teamet skickar hem filmat material till TV-stationen.

Men TV-männen på kontoret vill ha mycket hårdare material, så TV-teamet bestämmer sig för att ta kål på kannibalerna och bränna ner deras by och låtsas som att det är någon annan som har härjat i byn och att dom bara är där för att dokumentera det hela.

Sen så tappar kanniablerna tålamodet och ger igen, precis som i orginalet från år 1979. Remaken var helt klart underhållande, fast långt ifrån lika bra som orginalet. Självklart är det även med lite naket i remaken som är lättklädda kannibaler och bägge tjejerna i TV-teamet solar topless och visar sina fina bröst allt för att tittarna förväntar sig lite naket.

Kannibalerna spelas säkert av ortsborna i byn där dom spelade in filmen, så fick dom lite betalt för att just spela vildarna i filmen.

6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar