lördag 14 februari 2009

My Bloody Valentine


My Bloody Valentine är en canadensisk slasher från år 1981 som är regisserad av George Mihalka.
Engelskt tal, ej text
Widescreen 2.35:1
Då har man äntligen sett My Bloody Valentine i en oklippt version, det tog nästan 30 år för Paramount att släppa deras kultklassisker i en oklippt version, vad brukar man säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Det hela handlar om en liten canadensisk gruvstad kallad för Valentine Bluffs där det händer en gruvolycka på alla hjärtans dag år 1960 och alla gruvarbetarna dör utom en som heter Harry Warden som handlar på mentalsjukhus. I en annan del av staden firas det valentinfest och efter det så tror alla att det var pga efsten som det tråkiga hände så det har inte firats alla hjärtans dag sedan dess.
20 år senare bestämmer sig byborna för att dom ändå ska ha en alla hjärtans dag fest lördagen den 14 februari. Ungdomamrna i staden tycker om efter en hård arbetsdag nere i gruvan om att gå till den lokala puben och ta en öl. Pubägaran försöker att avråda dom från att ha en fest och han berättar den gamal historien, men dom bryr sig inte.
De börjar att anorda en fest och alla byn hjälps åt att sätta upp dekorationer runt om i byn, när folk börjar att död så försker polischefen att dölja det. Det dyker upp hjärtformadechokladkartonger med kort där det står attd et ska inte vara någon fest, isåfall dör fler och kartongerna innehåller människohjärtan. Polichefen får nog och lyckas att stoppa festen.
Ungdommarna beslutar sig då för att ändå ha en fest. Det blir i matsalen på gruvområdet, för att några av killarna jobbar i gruvan så dom har tillgång till hela gruvområdet. Självklart så finns den maskerade galningen i full gruvarbetareklädsel också där för att ta kål på dom en efter en. Ungdommarna får kämpa för sina liv, då polisen inte är mycket till hjälp.
Filmen var riktigt underhållande och bjöd på tidstypiska frisyrer, kläder och inredning. Alla inklippta gorescener är inklippta och har lite sämre bildkvalitet, allt för att göra en så komplett version som möjligt.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar