fredag 13 februari 2009

Friday the 13th


Friday the 13th är en ny slasher från år 2009 som är regisserad av Marcus Nispel.
Engelskt tal, svensk text
Widescreen 2.35:1
Här har vi en remake på de tre första filmerna där vi i inledningsscenen får möta Jasons galna mamma som några undommar träffar på år 1980 och lyckas att ta kål på och annat dramatiskt händer vilket leder till att Camp Crystal Lake stängs för evigt.Tiden går och vi hamnar i nutid där några ungdommar är ute och tältar just i Crystal Lake av alla ställen i världen. Men såkalrt är det inte bara dom som finns där, den maskerade galningen finns såklart också just där och gillar inte inkräktare på sina jaktmarker och självklart så måste hans ickvälkomna gäster utrotas en efter en. Alla i sällskapet får smaka på hans blodtörst utom en tjej som verkar överleva.
6 veckor senare är hennes bror ute efter att finna sin kära syster som han vill återförenas med. Han faller samman med ett nytt gäng glada och partysugna ungdomar som ska fira helgen i en av killarnas pappas fina sommarställe som av någon konstig anledning ligger just i Crystal Lake.Väl på plats i sommarstugan där allt börjar med alkohol, röka och ömsesidigt umgäng och annat omoraliskt det är just då som Jason kommer väl in i bilden och börja att gallra mellan våra nyfunna vänner.En katt och råtta lek med livet som insats får ungdomarna verkligen kämpa för sina liv för att ha en chans att kunna försöka att överlista och undvika att hamna i den hockeymaskklädda galningens klor.
Filmen var riktigt underhållande och bjöd på spänning och massor med gore och naket i mängder. Det hela spetsas med lite svart humor som är gjord med glimten i ögat och man ser att det är det amerikansk samhället som genomskådar filmen med allt vad det innebär med moralkakor och annat som att det inte är bra att dricka alkohol, röka cannibas och umgås på ett intimt sätt. För att alla medborgare ska känna i gen sig så är ungdommarna representerade av några vita ungdommar, en asiat och en afrikan så som det alltid är i sådana här filmer.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar