torsdag 5 februari 2009

Midnight Movie


Midnight Movie är en amerikansk slasher från år 2008 som är regisserad av Jack Messitt.
Engelskt tal, ej text
Widescreen 1.85:1
Då har man sett på ännu en ny amerikansk lågbudget slasher som flirtar friskt med dom gamla grindhousefilmerna och nog gjord lite med glimten i öget. Filmen börjar med att en galen gammal skräckfilmskådespelare som sitter inspärrad på mentalsjukhus, personalen låter honom hitta på sin gamla svart-vita hillbillyskräckfilm som han gjorde och regisserade för 40 år sedan med titeln The Dark Beneath där han spelar huvudrollen som en maskerad galning som bor med sin lika galna mamma i ett hus ute på landet. Några ungdomar är ute och kör och stannar till där och vad dom inte vet är att galningen bor i huset som dom går in i. En efter en tar han kål på dom.
När när mannen sitter och ser på filmen så sugs han in i filmrullen opch personalen på mentalsjukhuset ser bara en blodpöl där han har suttit och några andra på mentalsjukhet är mördade. Man förstår att filmen ska vara en hylling till The Texas Chainsaw Massacre.
Fem år senare så möter vi några ungdomar som jobbar på en biograf i en liten amerikansk småstad. Till kvällen till ära så har dom grindhouseteam på biografen med dom klassiska vita skyltarna med löstagbara bokstäver över entrén. Filmerna som dom kommer att visa är just den gamla filmen med mördaren. Det sitter uppe lite affisher i biograffojajén som filmen i fråga och någon Filipinaction och några andra grindhouserelaterade filmaffisher.
Det kommer knappt några besökare, mer än en MC-kille med fru och några vänner till personalen. Två poliser dyker också upp i jakt på galningen. Filmen kör igång och vi får se hans film. Filmen krånglar i mellanåt och besökarna tror bara att det är för att den är gammal och sliten. Men vad dom först inte förstår är att mördaren gör så för att kunna komma ur filmen och in i biografen. Han jagar dom på biografen som av någon konstig anledning inte kan ta sig ut ur biografen. Han börjar att ta kål på dom en efter en med sitt vapen som är en slags skruvkork. Sen så hoppar han in igen i filmen med sitt offer och håller på så och biografbesökarna får kämpa för sina liv.
Filmen var riktigt underhållande och bjöd på en liten annorlunda historia och en hel del spänning och gore.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar