måndag 23 februari 2009

Bloody Moon


Bloody Moon är en tysk slasher från år 1981 som är inspelad i Spanien som är regisserad av Jess Franco.
Bolag: PolyGram Home Video - Danmark
Format: VHS PAL
Engelskt tal, dansk text
Widescreen
Bloody Moon är en tysk slasher från år 1981 som är inspelad i Spanien som är regisserad av Jess Franco.
Då har man sett på när Franco tar sig an teenslasher sådana som amerikanarna massproducerade på den tiden. Det hela handlar om en internationell språkskola där utländska studenter har kommit till den spanska solkusten för att just lära sig spanska.
Fem år tidigare så mördar en knepig kille vid namn Miguel en tjej i hus nummer 13. Nu fem år senare så hämtar hans syster honom på mentalsjukhuset, han sägs ha frisknat till. Det är Franco själv som spelar doktor på mentalsjukhetet och är med i en scen.
En söt tjej vid namn Angela tar tåget till studieorten och på samma tåg åker Miguel och hans syster. Dom får ögonkontakt med Angela som tycker att dom verkar lite udda. Angela flyttar in i just det huset där mordet skedd och vi har lärt oss att nummer 13 är otur. När hennes vän Eva blir mördad så tror ingen på henne. Självklart ska vi tro att det är Miguel som gallrar mellan studenterna, men det kanske inte är han ändå som springer runt med kniv och häcksax och andra tillhyggen.
Filmen var helt klart underhållande och bjöd på tidstypiska kläder, frisyrer och inredning. Som den slasher som den är så bjöds det även på lite gore och naket.
6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar