lördag 18 april 2009

Trick or Treat


Trick or Treat är en amerikansk film från år 1986 som är regisserad av Charles Martin Smith.
Bolag: Concorde Home Entertainment GmbH - Tyskland
Format: DVD PAL region 2
Här har vi en riktigt tuff film som det coola 1980-talet där vi får följa skolans enda hårdrockare Eddie som skolans tuffa grabbgäng älskar att retas med. Eddie verkligen lever för hårdrocken och hans stora idol är rocksångaren Sammi Currs som dör i en hotellbrand.
Eddies vän DJn Nuke som spelas av Gene Simmons från Kiss. Nuke ger Eddie Sammi Currs nya LP som endast finns på en studiopressad LP, vilket är världens enda exemplar av skivan. Nuke själv har bara skivan på kassettband som han ska premiärspela på Halloween. Eddie blir jätteglad för skivan och spelar den direkt när han kommer hem. Skivan ber honom att spela den baklänges på klassiskt hårdrocksätt. När skivan spelas baklänges så pratar Sammi Currs med Eddie. Dom inleder en pakt där dom ska ta kål på killarna som retar Eddie och andra som dom inte gillar. Eddie vill även bli ihop med skolans snygging Leslie.
Eddie tycker att pakten blir lite väl för mycket så han försöker att stoppa Sammi Currs som av allt helst vill komma tillbaka och leva igen. Nu blir Eddie och Sammi Currs lite av ovänner. Eddies bästa vän Roger hjälper till så gott han kan. Kan dom stoppa Sammi Currs innan det är försent och snart är det dags för hallowwenfesten i skolan och innan dess så måste dom stoppa Sammi Currs.
Ozzy Osburne spelar en TV-pastor predikar och försöker att göra allt han kan för att stoppa hårdrockmusik. Filmen var riktigt bra och bjöd på 1980-talet när det var som bäst med allt vad det innebär med musik, frisyrer och kläder.
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar