torsdag 9 april 2009

Frankenstein 2000


Bolag: Laser Paradise - Tyskland
Format: DVD PAL region 2
Engelskt eller tyskt tal, ej text
Fullscreen 1.33:1 / 4:3
Frankenstein 2000 är en italiensk skräckfilm från år 1992 som är regisserad av Joe D'Amato.
Här har vi en film från slutet av den riktiga italienska filmeran som Joe D'Amato gjorde under aliaset David Hills. Säkert för att det ska låta så amerikanskt som möjligt. I filmen får vi möta paret Georgia och hennes man och son. Georgia jobbar i byns videobutik och en dag kommer det tre maskerade galningar in där och våldför sig på henne. Den gamle mannen Ric avvärjer dom och undrar varför inte polisen bryr sig och dom säger att dom inte vill inte att byn ska få negativt rykte för att då förlorar dom turister och annat.
En dag när Georgia och hennes son är ensamma hemma så dyker dom tre galningarna upp igen och våldför sig på henne och puttar undan hennes son. Ric ser dom och han kalalr på polisen, men polisen ger honom skulden och han sätts i en cell på en psykriatisk avdelning på sjukhuset. Georgia och hennes son läggs in för vård. Georgia hamnar i koma. Poliserna hänger Rick med ett lakan så att det ska se ut som ett självmord.
Ric läggs in för att obduceras och hans huvud hålls ihop med några klamrar så han ser ut som Frankensteins monster. Georgia väcker Ric till liv med sina tankar och han vaknar till liv och ger sig ut med stapplande steg för att hämnas på galningarna och poliserna som tog kål på honom. Georgia styr honom hela tiden vad han ska göra med henens tankar.
Jag tyckte att det här var en spännande och lite annorlunda film och det är lite kul att det är allas vår favorit Laura Gemser som har haft hand om skådespelarnas klädval i filmen.
Laser Paradise har gjort ett bra jobb med DVD-utgåvan, det enda som man kan klaga på att det engelska och tyska ljudspåret är endast i Dolby Digital 2.0 men man kan inte få allt här i världen.
6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar