torsdag 28 maj 2009

Zombie Flesheaters


Bolag: Laser Paradise - Tyskland
Format: DVD PAL region 2
Engelskt eller tyskt tal, ej text
Widescreen 2.35:1
Zombie Flesheaters är en italiensk zombiefilm från år 1979 som är regisserad av Lucio Fulci som handlar om att en herrelös seglarbåt driver omkring i New Yorks hamn, kustbevakningen går ombord på den och blir attackerade av en blodtörstig zombie. Det visar sig att båten tillhör pappan till en tjej, hon tar med sig sina vänner ner till Karibien för att försäka att leta upp sin pappa där. En galen vetenskapsman exprimenterar på lokalbefolkningen och dom haf fått någon slags sjukdom eller fått en fått en förtrollning över sig så att dom blir till zombies och måste utrotas och våra vänner får göra allt vad dom kan för att försöka att försöga dom levande döda.
Filmen är som sagt en riktig grindhouseklassisker och bjuder på en bra historia, snyggt foto, rikligt med gore och ett riktigt bra soundtrack och några riktiga kultstjärnor i rollerna som tex Al Cliver, Ian McCulloch och Richard Johnson. Även kul att se Mia Farrows syster Tisa Farrow i en av rollerna i filmen. Självklart så finns som vanligt Luci Fulci själv med i en liten roll och denna gången spelade han tidningschef i New York.
I bakgrunden i New York får man både se World Trade Center och Frihetsgudinnan och zombierna går uppe på Brooklyn Bridge allt för att vi ska se att dom är i New York.
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar